Träffa oss på Hilton Slussen och prata framtida möjligheter. JobFair startar 17.00, alltså en timme före huvudeventet.
Vi söker, till våra uppdragsgivare fn närmare 30 olika roller, från webb till embedded.

Har just nu löpande förfrågning för utveckling av sensor inom självkörande fordon. Behöver flera roller och detta löpande under hösten. Du som behärskar embedded teknologi, gärna med bakgrund från HW-utveckling, snälla, hör av dig!

Det gäller att av de där supercoola projekten som dyker upp med inte allt för hög regelbundenhet, så missa inte chansen….

Snart dags för semester…..men radarn är på. Vi har bra förfrågningar på 17 nya konsultuppdrag just nu men var är alla resurser? Hoppas “sommaren blir kort” så vi kan sätta igång med dessa förfrågningar.
Dagarna som kommer ska fyllas med elbåtsprojekt och el-longboardprojekt. Hör av dig om du vill vara med!

Elbåtsprojektet fortsätter. Vi har precis bestämt oss för att köpa in en roddbåt 430 std vilken i sig har en mycket lättdriven skrovform. Under sommaren blir det solpaneler, batterier, motor och en massa testande. Fortsättning följer.

I dagarna har ett gäng studenter tagit tag i att bygga Goodminton Greeenhouse. Det är en plattform där behov av systemutveckling möter studenter och redan etablerade utvecklare. Lägg in din idé, din önskade demo eller din mockup så tar dom fram det färdiga systemet. Det kan vara en enkel hemsida till mer komplexa saker. Vi har vår personal som moderator för alla projekt, så det går rätt till.

Om det kostar? Nja, det blir alltid lite mer på riktigt om man vill ge ett litet bidrag till en lösning så du som uppdragsgivare väljer själv.

Äntligen kom grejerna och med lite funderande så lyckades v koppla ihop allt rätt. Det blev en e-skateboard med motorer på totalt 3200 W vilket borde ge en maxfart på ca 50 km/h. Projektet fortsätter….. E-skateboard IMG_0182

imageÄr på Sthlmtech fest och inspireras av nya idéer och att våga ta ett steg till, utmana och utveckla. Jag ser att vi på Goodminton ligger långt fram med vår kompetens och kreativa tänkande.

 

Kristian coachas av Ahmad och bygger om e-handelssite för Skidleasing.Bygger e-handel

Spännande och omfattande uppdrag hos en av landets stora informationsleverantörer.

Här är första version av chassi till projektet Stolen. Prototypen är gjord i CAD och utskriven på en 3D-skrivare.

image image

Kaffe är viktigt både för våra anställda och kunder. Nu har vi köpt in grymt gott kaffe, “Mauro” från JB Coffee. Köpet genomfördes givetvis på Bappnet, vår plattform för mobil e-handel. Kom in och provsmaka en kopp!

Vi söker mer personal. Vi hoppas att det dyker upp en och annan driven och duktig utvecklare på speeddating arrangerat av Microsoft och IAMCP den 17:e mars.

Nu har vi fått batteriet till Automat-sensorn. Så nu återstår att skapa själva chassit (3-D skrivare) och sen montera och finkalibrera. Backapp blir första ”joystick-”stol vad vi vet.

Ett av landets stora verk ger oss förtroendet att svara för arkitekturen kring utbetalningar. Det är ett långt och intressant uppdrag med mycket ny teknik och stora utmaningar.

Flera nya uppdrag på ingång. Vi ska bygga plug-in funktioner till ett större stödsystem inom industrin och även stötta en elgrossist med deras stödsystem för verksamheten. Kul och inspirerande uppgifter.

Ännu ett år till ända. Goodminton öker omsättning och erhöll “Årets tillväxtföretag” på en utdelning av Academy of Excellence.

Årets Cykelvasa genomförd med topplaceringar av oss själva och våra medbjudna samarbetspartners och kunder. Nu väntar ett tufft år för att toppa prestationen 2014.

Vi har haft årets revligaste konferens på Utö. Många bra idéer kom fram och med gott arbete lär det leda till framång. Tack alla som var med.

Både inom IT och bygg går det framåt och vi söker nya resurser som systemutvecklare inom .Net och byggnadsingenjör.

Shahid börjar hos oss som konsult inom systemutveckling. Första uppdraget är långt och rör sig inom MS och .Net. Välkommen!

Sedan något år tillbaka har planer funnits att starta ett nytt verksamhetsområde som konsulter inom byggbranschen. Vi startar idag Panaco och välkommnar Antti Paananen till verksamheten.

God Jul & Gott Nytt År. Tyvärr blev det inga julkort i år men den goda tanken lever.

Vi söker med ljus och lykta efter lite specifika kompetenser inom Ruby on Rails samt Java/Linux.

Solen sken och Stockholm visade sin allra bästa sida. Sthlmbike ska köras nästa år igen.

TIll helgen kör vi Sthlmbike.se. Vi blir 10 åkare som rullar runt på Stockholms gator i ett makligt tempo.I klunga finns både kunder, partners och några av oss. Hojar och kläder blir stripat – Goodminton! Schysst frukost utlovas i Kungsträdgården.

Cykelvasa genomförd. Vi blev till slut fyra tappra åkare som presterade bra. Bäst av oss hamnade Per på Cykelvasans video bevisligen med punkteringsproblem. http://www.youtube.com/watch?v=5QTPFim96bQ

Ibrahim börjar hos oss efter semestern. Ska bli kul med en vass Java-programmerare mitt ibland alla dessa .net-ess. Välkommen!

Vilket härligt regn! Efter regn kommer solsken och snart börjar våra semestrar. Vi tackar alla våra kunder och samarbetspartners för en härlig vinter och vår. Men lugn, vi finns tillgängliga över hela sommaren, om än i kortbyxor och med glass i munnen. En och annan av oss ligger också i hårdträning inför Cykelvasan den 11/8 samt Sthlmbike 9/9.

Vi gratulerar Daniel till 9.20 på Vätternrundan. Riktigt bra kört i motvind, regn och kallt.

Marie-Louise Vesterlund börjar hos oss. En riktigt vass försäljerska som både hanterar telefon och kundmöten på föredömligt vis.

Ann Lundberg börjar hos oss. Ann kommer närmast från TryggHansa och har arbetat med systemförvaltning på hög nivå.

AW After Work AW och invigning. Ett speciell tillfälle att träffa oss, våra kunder och samarbetspartners. DJ Stefan spelar skivor, Skidleaasing visar årets filmer, Golfbutiken ger tips och råd om swingen samt massa snack om det senaste inom system- och verksamhetsutveckling. Boka in torsdagen den 24 maj från kl 16.00 . det här blir riktigt kul! Anmäl dig per mail till trevligt@goodminton.se.

För att snabbare kunna ta oss mellan kundbesök och konsultuppdrag finns nu ett antal företagscyklar till förfogande. Med anledning av vår framgång inom rekrytering och varumärkesprofilering “på två hjul” så satsar vi än mer på detta som en marknadsföringskanal. Förutom dagliga “stadsnära” upplevelser deltar vi på Cykelvasan och Sthlm Bike, tränad eller inte!

Nytt (riktigt kul) uppdrag inom nöjesindustrin vilket innebär att stötta och utveckla marknadsnärvaro och försäljning åt Cantaquiz, ett mjukvarubaserat spel som preliminärt körs som företagsaktivitet på konferenser. Det är en fantastiskt bra kombination av “Så ska det låta”, “Karaoke” och “Allsång på Skansen”

Lokalerna på Lindhagensgatan 57 är inflyttningsklara. Välkommen in!

Det är dags att anmäla sig till Luminary Cloud Seminar. Goodminton arrangerar tillsammans med våra partners inom Luminary ett halvdagsseminarie om det hetaste inom “molnet”. Anmäl dig på www.luminary.se/cloud/

Månadsmöte imorgon. Vi river av försäljningsläget och avslutar kvällen med en 7-rätters middag. Input sökes för fler medarbetare och nya spännande tekniska lösningar.

Välkommen tillbaka. Fulla av energi ger vi oss in på ett nytt år.

Vi önskar våra konsulter, kunder, partners och alla som vi känner en riktigt GOD JUL & GOTT NYTT ÅR.

Nytt uppdrag klart på stort industriföretag. Arbetet innefattar arkitektur och kompetensöverföring gällande att bygga en databaslösning med SQL.

Håkan är vår bowlingmästare! Grymma strikes på ett långt fint pärlband. Respekt!

Vi söker akut fler medarbetare inom systemutveckling. Prioritet är .Net, integrationsmotorer samt test. Läs mer under “Rekryt”

Goodmintons bowlingkung/drottning ska utses. 23:e november.

Hemsidan har lyfts med hjälp av Zcribe. Det är ett verktyg som får statiska sidor att helt plötsligt bli redigerbara till en mycket rimlig peng. Kolla det funkade här!!!!!

Göran, Jan-Erik, Ove och Henrik drar iväg på jaktäventyr. Åländska änder bör se upp!

Jörgen toppar formen. Snart dags för uppgradering till Svart. Inte illa för en “Senior” konsult.

Årets bästa skidhelg bokad. Flyg till Zurich, 26-30 januari. Brant terräng utlovas.

Danne och Håkan kör regatta i helgen.
“Lika bra vi delar båt” säger två lika tävlingsinriktade herrar.

Henrik utmanar på Lidingöloppet MK15. Italiensk buffé och Amaronevin till hejarklacken.

Gratulerar Henrik som körde Cykelvasan den 13 augusti.
“-Odämpad är väl inte att rekommendera men j-ar vilket bra lopp!”